HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

A válság hatása

2009.02.25. 02:48 Addict

Az első bejegyzés itt a blogon arról szólt, hogy milyen komoly költségvetésű szabadtéri bulik lesznek a nyáron a gazdasági válság ellenére is és alighogy "megszáradt a tinta" a cikkemen, egyből bejelentették, hogy a nyár legnagyobb goa bulija nem lesz megtartva. Igen, a Psychedelic Frequency Special Edition. Idézet a hivatalos szövegből (a weboldalon valamiért ez nincs kint csak a fórumon):

Sajnos egy igen nehéz döntést kellet meghoznunk a szervezőségel. A rohamosan emelkedő euró mely a tőzsdei elemzők szerint a nyárig elérheti a 400ft-ot nem teszi lehetővé hogy ez a party megrendezésre kerüljön. (...) 400ftos eurónál senki se fogja megvenni a helyszíni jegyet 28euroért (az emberek max 10százaléka vesz elővételbe)....Ilyen gazdasági helyzet mellet nem valósítható meg ezt bekellet látnunk még amíg idejébe van! Szeretnék elnézést kérni mindenkitől de szeptembere mikkor ezek az előadok bookingolásra kerültek nem lehetett erre számítani !

 A partyarcok persze kárpótolva lesznek, mert a júniusi buli meg lesz tartva. Ha hivatalos lesz annak is a lineupja, majd arról is beszámolunk...

Hogy lesz-e 400 forint az euró persze kétséges, de nyilvánvaló, hogyha tényleg megtörténik, akkor elég irreális 11 200 - vagy elővételben 8000 forintot - elkérni egy egynapos rendezvényért. Úgy tudom a szervezők (teljesen reális) célja az volt, hogy a külföldi rajongókat is megmozgassák ezzel az extrém bulival, viszont ha költségcsökkentés miatt lemondanak pár előadóról, akkor a buli már nem lesz érdekes a külföldiek számára, és borul az egész koncepció. Én nagyon korrekt dolognak tartom, hogy ezt a dolgot még idejében el tudták  dönteni, és nem az utolsó pillanatban derültek ki a dolgok.

Persze most nálunk is elkezdődött a számolgatás, hogy mi lesz, ha tényleg ilyen ütemben romlik a magyar valuta, akkor a mi tervünket is igazítani kell az új helyzethez. Hamarosan össze is ülünk, de szeretnénk kikérni a ti véleményeteket is a dologról mi lenne a jó megoldás. Amik lehetséges megoldások lehetnek: kihúzunk egy fellépőt a listából vagy árat emelünk. Itt van egy szavazás ahol ezt eldönthetitek: 

A kommentekbe pedig várom a véleményeket.

21 komment

Címkék: szavazás party elemzés psy openair tranceport psyfreq

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr9964406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

példaképek 2009.02.25. 06:49:56

nézzük a jó oldalait:

I. A lemondott elődó sokkal jobb, mint a ki nem fizetett előadó.
II. A zárolt topik megóvaja a szervert a további cyberszemét-túlterhelésről.

a parti kb annyira fog hiányozni mint Kugler szavai végéről lemaradt N-betűk...szinte fáj.

Ezt is kitörld, vagy csak amiben te kapsz?

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.25. 10:47:20

@példaképek: elozot azert toroltem, mert egyaltalan nem tartozott a temahoz, csak ures stilisztikai kotozkodest tartalmazott, aminek raadasul alapja sem volt. Most en is itt legalabb 3 hibat talaltam a hozzaszolasodban, megsem hozom fel, mert minek.

Egyebkent igazad van.

Kugler 2009.02.25. 20:45:51

@példaképek: nah fogadni mernék hogy ezt a tintahalacska írta... csak egyetlen tudománya van a helyesírás :D de még azt is elba*sza néha :D A válság mindenkire ki hat és nem csak az euró miatt hanem hogy észrevehetően 40 százalékkal kevesebben járnak bulizni mert nincs pénzük az embereknek.. örülnek h ha tudják fizetni a duplájára nőt deviza hitelt... ez itt a legnagyobb porbléma....

simpleuser 2009.02.25. 22:19:52

@példaképek: mint peldaul a te kommentjeidtol?

EvenItch 2009.02.26. 01:01:16

Nos szerintem részben érthető amúgy ez a döntés a Psychedelic Freq. részéről. Gondolom nem 3 forintos a költségvetés és ez így még mindig jobb valóban mintha az előadók pénz nélkül távoznak, mert mondjuk a buli végén derül ki, hogy ez kevesebb vendég volt a kevésnél.
Viszont azzal is egyetértek, hogy ha már ennyire fellet húzva erre a dologra társaság miért nem csak részben lesz megtartva mondjuk a 3-4 előadóval? Tudom az eredeti koncepció nem ez volt (mint ahogyan az sem, hogy elmarad) és a külföldiek is tényezők voltak, mint fogyasztók, de egy az eredetinél azért jócskán kisebb költségvetéssel a magyar scéna is elbírná (és így 11 ezres jegyárra sincs szükség). (bár kérdésem amúgy hogy az eredeti tervbe mennyire vettétek számításba a vizsgaidőszakokat? Mert ilyen tekintetbe szerintem eleve egy rossz időpont választás volt nem mellesleg)

Ráadásul Garancsi tó. Jó promóval és egy picit jobb dátummal ez teljesen rendben lenne kevesebb előadóval is (1200 mic. Rajaram Astral kombó tarolna a mostani időkben főleg hogy mostanában egyik se volt és egy jó darabig nem is lesz).

Na mindegy.

EvenItch 2009.02.26. 01:14:52

Amúgy Tranceport bulihoz:

Szerintem így, hogy elmarad ez a buli (Garancsi Psychedelic Freq.) nem hiszem, hogy nagyon kéne aggodnotok, de ez csak egy megérzés. A május 9 jó dátum és az 5 ezres jegyár nem sok jelenleg. Ha lesz egy jó helyszín akkor működni fog szerintem. Sokkal neccesebb lett volna ha esetleg összejön a másik buli (már nem rossz májúságból mondom, de ez a tranceportnak kedvező helyzet, ha tárgyilagosan nézzük). Így biztosabb a siker.

Szóval ijedségből lemondani 1 előadót lehet rosszabb ötlet lesz mint emelni egy kicsit (mivel ezzel szerintem több embert lehet veszteni... aki kifizeti a 4 ropis beugrót nagy esélyel még az 5-öt is megtudja oldani... még 2 hónap van a buliig). A szavazásal az a baj, hogy ez a valósághoz képest elég irreveláns bár némi plusz adattal a döntéshez szolgálhat.

suriKán 2009.02.26. 01:39:37

Symphonixot nem er visszamondani, egyetlen az 5 kozul, amelyik miatt hazaugranek egy par napra.
Velemenyem szerint az 5000 annak fog fajni akinek minden hetvege 2 nap bulizasbol all. Akik egy kicsit igenyesebb ennel es szeretik a szinvonalas bulikat, azok tudjak azt is hogy "jo" party nincs minden hetvegen. szoval hajraaa, peace love meg ilyenek...

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.26. 01:39:47

@EvenItch: Helyszint jovo heten nezunk kettot is. Majd csinalok roluk kepeket es szavazast is.

Igazabol nem ijedtsegbol mondjuk le vagy emelunk arat, hanem kenyszerbol az arfolyamvaltozas miatt. A szavazas sztem jo dolog, plane ha eleg sokan szavaznak. 1 nap alatt most lett 54 szavazat, azert mire donteni kell, lesz remelhetoleg parszaz. A kozonseg velemenye nagyon fontos es mindenkepp figyelembe szeretnenk venni.

példaképek 2009.02.26. 09:08:54

@Kugler:
ifjú goaközgazdászok egyesüljetek!

azért nyilvánvaló hogy ez az általad kiszámolt 40%-al kevesebb ember azaz 60% most a tranceport bulit fogja választani de ha mélyebben belemerülsz csak oda is 60% ment volna és a pénztelenség miatt ez csak 30-30% megosztás lett volna 2 közeli időpontban tartott buli esetén..de megkockáztatom hogy a a 30-30 is inkább 40-20 lett volna a javatokra.De ugye te se gondoltad komolyan hogy 1-2 neved alatt lefutott buli után ez reális elképzelés lett volna...ennyi tapasztalattal?Remélem nem bántottalak meg.

EvenItch 2009.02.26. 12:35:44

Addict: Az szép, hogy érdekel a közönség véleménye és nyílván logikus nekik csináljátok, de te is tudod, hogy azok akik itt szavazgatnak lehet else mennek a buliba. A legtöbb partyarc még a goa.hu-t sem használja. De ez csak egy megfigyelés. :) Én úgygondolom ez nem lehet 100%ban kompetens szavazás.

Amúgy még egy a psy freq-hez.
Nekik szerintem mivel fiatal szervezőcsapat ez a lemondás nagyon nem tett jót hírnév szinten. Kis problémára bedobják a törölközőt ahelyett, hogy egy köztes megoldással álltak volna elő (pl mint most a tranceport csak persze arányosan a kialakult helyzethez). Mert lehetett volna. (szervezésnél ez kis probléma és annyi mozgásterük volt, hogy ezt kilehessen vitelezni)
Szerintem ezt elrontottátok srácok. Így hogy még nincs egy kialakult társaságotok akik a buliaitokat letogatják (kemény mag) most még egyel nehezebb lesz ezt létrehoznotok (mivel a bizalom hiánya most egy kicsit felmerül)
Ráadásul a külföldi sztárokat bőven lehetett volna helyettesíteni pár magyar projectel, mert az utóbbi időben lett egy jó pár igen csak jó hazai fullon és dark act is szint úgy progi.

Őket amúgy miért nemlehet hallani soha partykon? (pár bejáratott neven kívűl akik amúgy is 8-10 éve játszanak fent csak eddig mint dj mostmár mint 'liveact' is és ráadásul ezeknek az egyrésze elég gyenge ahoz képest amilyen honi előadók otthon nonprofite hegesztenek... nekem ez is vicces)

Itt vannak a linkek hallgassátok meg őket.
Fullon:
www.myspace.com/snaghungary
www.myspace.com/xailepsy
www.myspace.com/mindblasts
www.myspace.com/greencosmoslive

(beyondot csak azért nem említem, mert ők itthon már nem a feltörekvőek közé tartoznak szerintem, de jelenleg a legjobbak)

Ezek közül bármelyik elvinne egy bulit (darkból ennél hatványozottan több minőségi act is van) csak kicsit futtatni kéne őket. Az a baj nálunk, hogy nincs a Fullonak arca. Nincsenek zenészeink akik népszerűsítenék a scénánkat nemzetközileg (vagyis vannak de levannak tojva) és kiemelnék a mostani heyzetből pedig pl a fent említett pár magyar előadóból bármelyikre lehetnénk büszkék, de a kis jelentéktelen bulikon kívűl lehetőséget senki nem biztosít és ez elég gyászos. (ráadásul ebből greenék tranceportosak még is hiányoznak legtöbbször a tranceport bulik lineupjáról)
Vagy ez is egy ilyen magyaros irigység miatt van?

Kugler 2009.02.26. 16:57:54

@példaképek:

Kedves Példa kép te is csak az álnév mögé bújó fikázodó tudatlan gyökerek közé tartozol... ha csökkentetjük a felépök számát akkor mindenképpen az emberek a tranceportos bulit választják mert ugyan olyan kaliberbe lenne és jobb dátum... nem vagyok közgazdász hanem kikérem mindenki véleményét aki egy adott területhez ért amihez én nem... két bukó bulit csináltunk a télen és mindenki ki lett fizetve az utolsó fillérig. nem sok más bulit lehetne példának felhozni ahol ez megtörtént ! Nem kell több éves tapasztalat egy jó buli leszervezéséhez hanem mások tapasztalatára kel hagyatkozni...a mi csapatunkban is van ilyen aki nem most kezdte hanem 10 éve :)Ez volt a legnehezebb döntés de a legokosabb is amit meghozhatunk ! ha van egy kis eszed akkor rájössz ha meg nincs akkor sajnállak az ilyen emberek is a társadalom részei :)

példaképek 2009.02.26. 18:09:30

sajnálom a bili hirtelen kiborulását.
amit te fikának képzelsz az nemlehet hogy csak egy másik szemszög? (egyébként nem írtam a fellépők számának csökkentéséről)

írásod azt a kérdést veti fel hogy:

Ha kikérted mindenki véleményét, és ezzel sikerült 2 veszteséges partit rendezni, akkor mennyi ellentomondást látsz abban hogy a 10 éves tapasztalattal rendelkező társad is ezekután egy ekkora kaliberű dolgot javasol ( a TP buli idejét és fellépőit ekkor már ismertétek ?)

zárókérdés: mióta jár érdemrend ha valaki kifizet egy fellépőt?

...de ez szerintem belefér ebbe a blogba


na nyugodj meg és várom válaszod.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.26. 19:11:00

@EvenItch: Nem lehet 100%-ig kompetens a szavazas ez teny. Viszont 1 jo tampont sztem a donteshez es az itteni es a goa.hu-s kommentekkel kiegeszulve mar egesz jo kepet ad az emberek velemenyerol.

Kugler 2009.02.27. 00:03:19

@példaképek:
Látod ez megint csak az tükrözi hogy logikátlan és sügér vagy! az a két veszteséges buli promo volt(előre így volt tervezve)...ez volt a leg olcsóbb marketing a csapatnak..több fellépős buli..tudod hogy miért kompotens mert nem egy buli után maradtak pénz nélkül az artistok... mi legalább nem f*sz nélkül megyünk b*szni és mindenkit kicsengetünk..sztem ez elég ritkaság ! Tudtuk hogy rendesen kapjuk majd a savat mert kevés az értelemes ember az országba de inkább ezt vállaltuk be mint hogy az ország hírnevét még jobban görbítsük... Nem véletlen hogy a Hommega records minket kért meg hogy szervezzük le az astrixot !!! Amúgy mi a rendes neved?

EvenItch 2009.02.27. 09:29:50

@Kugler: Szerintem ne húzd felmagad. Nem kéne lesülyedni egyszintre még ha 'példakép' alpári is vagy fellengzős, okoskodó.

Tudtad, hogy kapjátok a savat most meg meglepődsz? :D

Ez is egy választási lehetőség volt amit megléptetek. Ennyi.
Egy ilyen buli megjelenése majd egyiknapról a másikra való lemondása azért szerintem sokakat rosszulérintett ezért előfordul, hogy valaki sértődötségből ír, reagál. Nem kell felvenni a kesztyűt vagy max meglobogtatni.

Aki megérti megérti aki nem nem. Én érthetőnek is érzem másfelől van egy kis kételyem, hogy feltétlen csak ez a megoldás volt, de ez már legyen az én bajom. :)

Kugler 2009.02.27. 12:45:14

@EvenItch: Nem lepődtem meg csak nem szeretem a rossz indulatú embereket ! És igazad van nem kel lesüllyedni ilyen emberek szintjére :) Hidd el ez volt a legokosabb döntés,,sokaktól hallottam hogy bárcsak ők is ezt tették volna és akkor most nem lenne több milliós tartozásuk. bár az más dolog h mi nem hitelből csináljuk a bulijainkat :)

hivatasos megmondo 2009.03.06. 10:27:14

Nagyon kemény, amit ti leműveltek. XD
Nem is tudom, mit keres eme lingvisztikai szintaxis alapú hacacáré a válság "goa-tavának" közepén. :D

Lényeg, hogy hajnali közelítésben a hazai termelésnek kedvez a magas euro, az importőrök meg befáradnak a Hivatalba nyolcjegyű sorszámmal ellátott IJ kártyáért.
Bár én nem vagyok közgazdász, de remélem, a dollár kisebb sávban ingadozik majd.

Mellesleg ki a heck az a "Brisker" és a "Magitman"? Én ugyan az 5000 Ft-os belépőre szavaztam, de ez óhatatlanul felmerült bennem.

Ja, myspace vagy hasonló linken kívül bármi megfelelő válasz a kérdésre.

hivatasos megmondo 2009.03.06. 10:30:17

Plusz az imént lemaradt a kételyoszlató, bár ezt tévesen használtan beidegződött formájában megvalósító "sic!" utótag a goa tó után.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.06. 16:14:55

@hivatasos megmondo: Brisker & Magitman -->
Na őket viszont be kell mutatnunk, mert kevesen ismerik a nevüket egyelőre. Brisker & Magitman Moshic és Offer Nissim mellett a harmadik izraeli artist, aki érvényesülni tudott a nyugati prog / house körökben. Olyan előadók játsszák és remixelik számaikat, mint Nick Warren, Hernan Cattaneo, Mashtronic, Phatjak vagy a kanadai Shiloh. Érdekesség, hogy Inception című válogatásukra a magyar Snake Sedrick száma is rákerült, aki szintén egyre nagyobb sikereket ér el külföldön. A Sony Music nemrégiben pedig lelicenszelte egyik számukat egy PS2-es játékukhoz. Érdemes lesz odafigyelni rájuk, mert a jövő egyik nagy tehetségéről van szó.
www.myspace.com/briskerandmagitman

hivatasos megmondo 2009.03.11. 02:24:58

Yo, beugrott.
Ez alapján azért őket is hiányolnám.

süti beállítások módosítása