HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

Nyári rendezvénykörkép

2009.03.13. 13:34 Addict

 

Már szép számmal futnak be a nagyobb rendezvényekről az infók, ezért gondoltam ideje csinálni egy összesítést milyen bulik lesznek hazánkban amire érdemes odafigyleni. Előrebocsájtom, hogy ez egy szubjektív lista, nem szeretnék "minket miért hagytál ki" kommenteket látni. Időrendben előre haladva a következők lesznek:

Május 9: The TrancePort Open

A buli még elég képlékeny állapotban van, ugyanis mind a fellépők, mind a helyszín szavazás alatt van, de a jelenlegi állást figyelembe véve valószínüleg egy négy világsztárból álló full-on - progi lineup lesz az új helyszínen. Sajnos úgy néz ki, hogy a személyes kedvencem (Brisker & Magitman) kimarad ezúttal, az emberek nem szeretnének egy proghouse fellépőt egy goa nyitóra. Végülis valahol meg tudom érteni, bár jó lett volna egy kis változatosság. Beugró elővételben még mindíg 2500 forint, ami több mint baráti egy ekkora rendezvényhez képest.

Május 16: Sensation White

Itt is tudni lehet már a lineupot, sorrendben Muzzaik (nem rossz), Axwell (van 1 jó száma, többi nagyon nyálas house), Ingrosso (elmegy), Sander Van Doorn (nekem nem a kedvencem de sokan szeretik), Tocadisco (na őrá igazán kíváncsi vagyok, szerintem nagyon jó választás volt). Ennyi lenne, elég nagy csalódás ahhoz képest, hogy Deadmau5, Armin es Eric Prydz neve is felmerült előzetesben. Ehhez képest így ez egy gyenge közepes eresztés, 15 ezer forintért nem biztos, hogy sok embert tudnak megmozgatni. Mondjuk előrelépés, hogy idén kihagyták Bárányt és Hamvait a lineupból, de nem sikerült jó nevekkel kiváltani őket. Jobban jártak volna a szervezők, ha pl az első két név helyett ugyanúgy magyarokat alkalmaznak csak két elismertebb nevet (rengeteg példát tudnék mondani, Nagáéktól kezdve Soliquiden át Kühlig, akik illettek volna ehhez a rendezvényhez). Így talán a belépőjegy árát is normális szintre tudták volna hozni. Persze a Sensationre nagyon kevesen mennek kizárólag a lineup miatt, maga a díszlet, a fények és a hangulat az ami (beleértve engem is) megfog a rendezvényben. Részemről idén is megnézős lesz és bátran tudom ajánlani mindnkinek aki még nem volt.

Június 13: Psychedelic Frequency

Már lett említve ez a buli itt a blogban, most végre megvan a lineup is. Astrix (tavaly járt nálunk, aki akkor nem látta pótolja, mert a full-on legnagyobb mestere és most adja ki az új albumát is), Ace Ventura (egy nagyon jó progi előadó), C-P-C (darkpsy, abszolut nem az én világom), Quantum (átlag full-on). A helyszín a már bevált Csigahegy lesz, a beugró forintra annyi mint nálunk, szóval aki szereti a full-ont és/vagy a darkot az nem fog csalódni ha elnéz ide.

Július 2-5: Bakony fesztivál

A tavalyinál lényegesen komolyabb felhozatallal jön idén is ez a családias hangulatú feszt. Nagyon szép helyszínen van egy gyönyörű tó partján, a hellyel tehát nincs gond. Csak pár előadót emelnék ki akik felkeltették a figyelmem. Tikal (tehetséges full-on előadó, akit úgy reklámoznak, hogy először van itt, ami nem igaz mert már járt itt pár éve csak fellépni nem tudott, mert olyan kevesen jöttek el a bulira), Shift (igazi zúzós full-on előadó Dél-Afrikából!), Feuerhake (ütős progi, tavaly is brutál volt). Beugró még nem tudni mennyi vagy fent van csak én nem találtam, érdemes többször is csekkolni a fenti linket miatta.

Július 9-12: Balaton Sound

Itt is megvan már az első kilenc nagy név, sorrendben Moby (ezen nőttem fel, ezért biztos megnézem), Kraftwerk (20 éve még jó volt lehet de ma már senkit sem érdekel), Underwold (Born Slippy című slágere a leglejártabb szám a világon, többi zenéjét nem is ismeri szerintem senki), Röyksopp (nálam szintén az egyszámos kategória, azért valamennyire várós), Richie Hawtin (technóban telitalálat, tavaly elmaradt, a legnagyobb várakozás az ő fellépését övezte), Carl Cox (na igen, őt igazán várom, ahogy hallom már electro zenét is pakolgat, igazi kuriózum lesz). David Guetta (tavaly is szar volt, idén is az lesz), Morillo (igen nyálas house). Hozzá kell tenni, hogy ezek még csak a legnagyobb nevek, a kissebbek között akadhat még nagyon jó is, legalábbis ebben bízom. Látszik, hogy a rendezők most igazán nagyot akarnak durrantani ezekkel a kommersz nagyágyú nevekkel, ami valószínüleg sikerül is, hisz tavaly ennél sokkal undergroundabb lineuppal is elfogytak a jegyek. Ettől függetlenül a legjobb feszt hazánkban, 1000%, hogy ott leszek már a csajok miatt is :)

Augusztus 11-16: Ozora

Idén 10 éves szülinapját ünnepli a rendezvény, ezért ehhez méltó nevekkel (szerettek volna) készülni a szervezők. Tény, hogy nagy nevekben nincs hiány itt sem, de pár kivétellel az összes fellépőről elmondható, hogy már többször is járt hazánkban, ráadásul a legtöbb pont ozorán. Példának egy pár ilyen: Atmos (csak tavaly 3*, összesen vagy 6*), Blue Planet Corp. (tavaly volt), Electric Universe (2* is volt), Hallucinogen (tavaly is, meg azelőtt is volt, de még előtte is), Juno Reactor (nagy név meg minden, egyszer látni kell, de tavaly ez is volt már), Logic Bomb (szintén volt tavaly, meg előtte párszor), MVNN (2006, 2007), Silicon Sound (2005 óta minden évben), Vibrasphere (tavaly volt). Valószínüleg amúgy ez is valamiféle koncepció lehet, hogy nem újítanak a szervezők a jól bevált neveken, mert bíznak benne, hogy a hely eladja magát de szerintem biztos sokan vannak olyanok akik egy fesztiváltól némi újdonságot is várnak zenei téren. Ugyanis rengeteg előadó van goán belül is aki még nem volt sosem hazánkban sem, nehogy ozorán. Hogy mondjak pozitív példákat is ilyen például a dél-afrikai Protoculture, aki amellett, hogy a az egyik legjobb név még sosem járt itt. Vagy ilyen jó név a Liquid Soul, a Sphongle (akik vagy hat emberrel teljesen live koncertet fognak adni), a darkosoknak a Kashyyk, stb. Mindenesetre Ozora idén is kihagyhatatlan mindenkinek, aki szereti a szép környezetet, a spirituális hangulatot vagy a gyönyörű dekókat. A jegyár idén sokat emelkedett, 70-90 eurós sávban mozog, szóval akik olcsón szertnének menni azok még most vegyék meg a jegyüket - ha tudják.

És most a pletykák:

Augusztus 19: Masters of prog

Sasha, Digweed, Zabiela valószínüleg a Fame Promotion rendezésében, valószínüleg a Műjégpályán. Ha ez igaz, akkor az év legnagyobb house eseménye lesz itthon.

Augusztus 29: Bónusz

Ezt csak azért raktam bele a válogatásba mert idén felmerült Deadmau5 neve a lineupban, ami ha igaz akkor én tuti ott leszek. :)

+ 1: Én úgy tudom, hogy Booka Shade lesz Soundon - idén két feszten is lesz hazánkban - a másik név Ricardo Villalobos akit emlegetnek.

16 komment

Címkék: bakony ozora sensation bonusz balatonsound tranceport psyfreq

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr31999952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slobodan 2009.03.17. 16:53:28

Hallod, nem akartam hozzászólni, de te egy akkora nyomoronc kis fasz vagy, hogy hihetetlen.
Kraftwerk 20-éve jó volt, de ma már senkit nem érdekel?

Megcáfolod magad a szürreális hülyeségeiddel, mert Mobynak a hány évvel ezelőtti zenéjére nőttél fel?

Sajnos rendbe kell, hogy tegyem a csökevényes agysejtjeid mert, ha ők nem lennének talán nem lenne jelenleg sok elektronikus zenei műfaj, sőt megkockáztatom, hogy az egész zenei élet teljesen más irányban indult volna el.

És mennyien szeretik?

Szerintem 10x annyian mint az általad kedvelt előadókat.

Ez az elektronikus zene megbecstelenítése, ha ilyen hülye idióta vagy hozzá akkor ne is írjál semmit.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 00:38:55

Ok, akkor sokmindenkit erdekel, engem viszont nem. Ettol fuggetlenul fenntartom a velemenyem, ami a kovetkezo az sh formurol idezve:
"Kurvara leszarom hanyan voltak 5 eve mo-on Kraftwerken, vagy h epp errol kinek tetszik vagy nem, en mar 15 eve is elavult zenenek tartottam. Sajnos sztem az elektronikus zene nem olyan mint a film, ahol orok ervenyu torteneteket mondanak el es azok barmikor ujranezhetoek - bar meg a regi klasszikusok is mai szemmel nem olyan jok mint akkor - hanem egy ido utan elavulnak, semmitmondoak lesznek. Most komolyan, szep-szep h a Kraftwerk letette az alapokat, de ettol meg nem fogok a gatyamba elvezni 2009-ben mert eljonnek ide jatszani, mint ahogy otthon sem jutott soha eszembe az elmult 15 evben, hogy akar egyszer is meghallgassak onszantambol 1 Kraftwerk szamot sem. Persze ettol meg lehetenek olyan emberek (legalabb 5 ezren mo-on =), akiknek bejon a retro es szeretnek az 1000 eves zenekkel nosztalgiazni, meg eletuk egyik celja egy ilyet meghallgatni, hat csak rajta. En nem itelem el oket, meglehet ezt a hozzaallast is erteni."

Hozzateszem elismerem amit letettek anno az asztalra, de ettol meg nem fog jobban tetszeni amit csinaltak stb.

slobodan 2009.03.18. 09:56:50

Te még mindig nem érted.

Moby amire felnőttél és téged érdekel az nem elavult?

Te tiszta idióta vagy.

A többi előadót már meg sem említem, hogy milyen hülyeséget írtál róluk és a stílusról amit képviselnek.

Minek írsz olyanról amiről halvány lila fingod nincs?

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 10:12:47

De az is, de nem annyira mint a Kraftwerk. Na dehat kinek mi, ezen nem erdemes annyira felhuzni magad sztem.

slobodan 2009.03.18. 10:33:33

Megpróbálom elmagyarázni neked, hogy megértsd azt, hogy Kraftwerk miért is nem elavult a maga formájában.

A képlet tökre egyszerű ők egy utat nyitottak egy zenei irányzatnak amit addig senki nem képviselt és a legtöbb ember a legmerészebb álmaiban sem gondolt volna.

Ez egy próba volt és sikert aratott az egész világon, ezzel megnyitva egy új korszakot a zenei életben, szóval óriási befolyással volt a zenei élet alakulásában ami a mai napig tart.

Itt álljunk is meg egy pillanatra, mert a mai napig rengeteg előadó képviseli ezt a műfajt ami szerinted "elavult" és a mai napig rengeteg rajongótábora van ennek a műfajnak, persze átlépett egy Underground jellegbe, de mint minden elektronikus zene már undergroundnak számít.

2005-ben megjelent a minimum-maximum dupla dvd, amit első kézből volt szerencsém megszerezni és ki van rakva a féltve őrzött vitrinembe, és nem csak nekem volt óriási újra hallgatni őket hanem a szüleimnek is (tudni illik a Das Modell c. számra jöttek össze anno).

És egy zenei műfaj el nem avulásáról egy példa a klasszikus zeneszerzők, Mozart, Vivaldi stb. hajnalig sorolhatnám neked, ezek koránt sem elavultak.

Az elavult zene ami 1-2 év után már nem is tetszik, az 1-2 éve sem tetszett igazán.

Az igazi jó zene nem avulhat el soha!!!!!

Remélem most már világos számodra a kép.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 11:31:10

Ertem amit mondasz es van is benne sok igazsag. Meg akkor mar azt is tudom, h egy igazi fanboy-al allok szemben :) Az erveidre csak azt tudom megint irni amit az sh forumban is:

"rosszul fogalmaztam es sokmindenkit erdekel ez a zene. Meg nem becsmerelni akartam oket, mert alairom, h sokat tettek az elektronikus zeneert.

Ettol fuggetlenul a velemenyem meg ugyanaz marad, hogy

- nem fog csak amiatt tetszeni egy zene mert regi,
- epp ezert nem fogok ujjongani amiatt mert elhozzak,
- attol, h egy eloadot sokan szeretnek meg nem biztos, h jo
- sokkal jobban orulok olyan eloadoknak 1 fesztival lineupban amik modernek (itthon is altalaban csak a legujabb zeneket hallgatom, nagyon ritkan a regieket)
- a kraftwerk zeneje _sztem_ mara durvan elavult es kb 0 jelentese van egy mai ember szamara (nem orokervenyu muveszeti alkotas)
- fonti allitas nagyon sok zenere (majdnem az osszes elektronikusra) igaz es reszben a fimekre is
- Szamomra a legtobb opera is elavult - semmit sem jelent a mai generacionak - , ez a szuleimnek (meg sokaknak) akik operarajongok istenkaromlas, en megis igy gondolom."

Szoval lenyeg, h en elismerem azt amit ok letettek az asztalra, de ettol fuggetlenul meg nem fog tetszeni. Igy mar remelem erthetobb amit irtam.

Ja es orulok, h azert igy a vegere visszavettel a stilusbol. :)

slobodan 2009.03.18. 11:47:23

Mennyi idős is vagy te tulajdonképpen?

slobodan 2009.03.18. 12:25:09

Akkor végképp nem értem, hogy mi ez a vonzalom részedről a narkós zene iránt.

Mert a te zenédről meg inkább azt lehet mondani, hogy a hallgatóság 98%-a a drogon alapul.

De mindegy, még mindig kétkedve nézem a számodra elavult zenei stílust vagy műfajt, pedig éppen a 2000-res éveiben kezdte meg a másodvirágzását.

Lehet, hogy nem vagy benne, a műfajban, de jelenleg, amit pl. te szeretsz annak nem sok köze van a zeneszerzéshez, sőt inkább semmi köze nincs hozzá. Ráadásul sokkal kevésbé lesz a későbbiekben meghatározó a zene fejlődésére, mint a mindenkori Kraftwerk.

Én is producerkedem és én így látom, az a zeneszerző aki nem tud még kottát sem olvasni az méltán nevezi magát producernek?

Szerintem nem.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 12:41:35

Miert mi is az "en zenem"? Es szted milyen zenet szeretek?

slobodan 2009.03.18. 12:51:00

Gondolom azt amit promotálsz.
Vagy tévednék és megélhetési promoter vagy?

Én biztos amellett a zene mellett tenném le a voksomat amelyeket szeretek és nyilván olyan bulikat is csinálnék amelyik zenei stílust szeretem.

Vagy javíts ki ha tévedek, és taníts, hogy milyen zenéket szeretsz, ha nem azokat amelyeket promóciózol.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 13:18:32

Megelhetesi promoter az. :D

Ha mindig azt az eloadot hozod el aki az aktualis kedvenced akkor valoszinuleg buko bulikat fogsz szervezni. Egy bulinal azt kell nezni, hogy az emberek mit szeretnek. Mondjuk nalam az esetek 90%-aban olyan eloadok jatszanak akiket en is szeretek. De legfokeppen az szamit, h a kozonseg mit gondol 1 adott eloadorol akit hivunk, mennyien ismerik, hol lesz a buli, milyen datumon, stb.

Amugy zeneben a psy-tol kezdve a house, electro-n keresztul a breakbeat-ig sokfelet szeretek. A technot mondjuk nem.

slobodan 2009.03.18. 14:00:45

Ha már itt tartunk akkor ki a kedvenc előadód?
Ami az abszolút favorit és 20-év múlva is örömmel veszel elő és hallgatod az ep-it.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 14:09:15

Jelen pillanatban az abszolut favoritok nalam nem feltetlen ebben a sorrendben: Justice, Deadmau5, Simon & Shaker, Miika Kuisma, Booka Shade, James Zabiela, Perfect Stranger, Soliquid, 16 bit lolitas, Hybrid, Infected Mushroom, Modeselektor. Teljes kepet itt kaphatsz roluk:
www.last.fm/user/Addict0001/library

Hogy ebbol ki az aki meg 20 ev mulva is tetszeni fog? Sztem senki. De ha valasztani kene, akkor 1-1 stilusbol sztem Justice, Hybrid, Infected, Miika, Simon & Shaker, Modeselektor aki meg tetszeni fog sok ido mulva is.

Itáliainagysándor 2009.03.18. 15:30:16

Ismétlem magam, akkor nem ezek az eredeti stílusaid, mert az igazi jó zenéket soha nem lehet megunni.

A mai napig előveszek 10-évvel ezelőtti muzsikákat amik a mai napig nagyon tetszenek. És biztos vagyok benne, hogy 20-év múlva is szívesen hallgatom vissza, mert hűen ábrázol egy kort, akár a stílusjegyeivel akár a számomra értelmezett mondanivalóját.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.03.18. 17:02:23

@Itáliainagysándor: Nem ertem miert ismetled magad? Mar irtal ide ezelott?

En meg nem vagyok ez a tipus altalaban zeneben a mindenkori legeslegaktualisabbat szeretem hallgatni es csak nagyon-nagyon ritkan veszek elo regit. Filmekkel mondjuk mar gyakrabban elofordul ez.
süti beállítások módosítása