HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

Az első magyar psytrance videóklipp

2009.08.26. 15:23 Addict

 

2 hónap munka után elkészítettem életem első "igazi" videóklippjét. Igaz, hogy már 4 éve klippeket gyártok rendszeresen, de azok "csak" zenére összevágott videók voltak, nem egy történet köré elmesélt, rendesen effektezett filmek. A rengeteg felhasznált effekt miatt nyúlt ilyen hosszúra a munka, volt olyan hogy 4 másodpercen 2 teljes napot dolgoztam. Aztán mehetett az egész a kukába mert nem tetszett és kezdhettem elölről. :)

A gyártáshoz felhasznált szoftverek gyakoriság szerint: After Effects, Maya, Premiere Pro, Photoshop, Windows Encoder. Utóbbi a képernyőgrabbeléshez kellett, amivel nagyon sokat szoptam, mert egyik képlopó sem tud olyan formátumot adni amit megeszik az After Effects vagy a Premiere. Tényleg minden beállítást, formátumot és kodeket kipróbáltam de mindíg volt valami hiba. A logó és vízanimációk Mayában készültek, a többi szinte végig After Effects. Nagyon megkedveltem használat közben ezt a programot, szinte minden trükköt meg lehet vele csinálni, nem is gondoltam volna hogy ennyire sokoldalú program. Az elkészült darabokat Premiereben raktam össze.

Közben rájöttem mint a hatásvadász cím is mutatja, hogy ez magyarországon az első videóklipp, ami psytrance előadónak készült. Ugye még egy hazánkfia sem tudott a full-on stílusból nezetközileg is ismertté válni, talán ez lehet az egyik ok. A másik, hogy a stílus jellegzetessége a minimum 6 de inkább 7-8 perces számok, amikre nagyon nehéz értelmes és végig minőségi videóanyagot gyártani. Az MTV-n is rádió verziót kérnek és abból születnek a 3-5 perces klippek. A harmadik pedig a pénzhiány, nagy studió támogatása nélkül eléggé szűk anyagi keretek között mozoghat egy ilyen produkció, a minőség de főleg a látvány meg ebben a műfajban általában pénz kérdés. Pedig szerintem egy jó klipp még a mai zenetévék nélküli internetes világban is kulcs lehet a sikerhez, lásd például az ismeretlenségből egy brutálisan jó videóval berobbanó OK Go esetét, akik most 45 millió YouTube megnézéssel és nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek.

Pár szót még mondanék az előadókról akik nem ismerik. A Y-East két zenész alkotja, DJ Hruscsov és Psylody, mindketten már nagyon rég óta foglalkoznak zenével. Hruscsov a zeneakadémián tanult klarinétot és zongorát, majd 95 és 98 között a Ratrain nevű rockbanda énekese volt. 2000-től foglalkozik elektronikus zenével, először mint DJ aztán mint partyszervező is. Psylody álatlános iskolás kora óta játszik zongorán és hegedűn, 90-től 98-ig a Warning! nevű bandában szintetizátorozik és énekel, 2005-től másfél évig pedig a The Rock Band igen fantáziadús nevű csapatban volt szintén billentyűs. 2007 óta zenélnek együtt Y-East néven és úgy tűnik most érkeztek el a fordulópontra, mert nagyon sokan érdeklődnek irántuk külföldről is, pl nemrég egy görög kiadó adta ki egy számukat, jövőre több külföldi fellépésük is várható. Reméljük ez a klipp segíti majd őket céljaik elérésében.

Na nem is szaporítom tovább a szót, hanem ahogy a Plastikon is mondta Angelday:

People of the World, I give you: Y-East - Red Queen (Official Video)

 

Ha lehet a Youtube-ról nézzétek ne innen, mert ott jobb minőségben van fent.

További infó a Y-Eastről: http://www.myspace.com/yeastliveact

Szólj hozzá!

Címkék: video y east

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr401339963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása