HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

Avatar update

2009.05.20. 19:58 Addict

Azoknak akik nem követték az utóbbi időben figyelemmel a történéseket, összefoglalom az utóbbi hónapok Avatar-ral kapcsolatos eseményeit.

Első és legfontosabb, hogy még mindig nem szivárgott ki egyetlen homályos képkocka / poszter / trailer sem a filmből. Ehhez már kezdek hozzászokni, bár a találgatás javában folyik az előzetes lehetséges megjelenési dátumáról. A MarketSaw tudni véli, hogy júniusban már láthatjuk a Cinema Expón hollandiában egy új-zélandi forrásra hivatkozva.

Kérdés, hogy melyik film előtt fogják mutatni a 2D és a 3D trailereket? 3D szempontból biztos befutónak tartják az Ice Age 3-at (július 3), mint a Fox egyetlen 3D filmjét a közeljövőben. Én azért picit kételkedem ebben, mert a két film egyáltalán nem ugyanazt a a réteget célozza meg, és az Ice Age 3 egyáltalán nem tűnik akkora kasszasikernek, hogy megérje egy ekkora filmet előtte promózni. Az UP már jobb választás lenne, de az meg túl közel van. 2D trailer ügyben már jóval nagyobb az egyetértés, a Transformers 2 tűnik befutónak. A június 25-ei dátum egy héttel van az Ice Age premiere előtt, a nézettséggel sem lesz gond és a két film műfaja is azonos. Szintén a MarketSaw közölt ma egy valószínű fake képsorozatot olyan Avatar címkével ellátott trailer diszkekről, amik a Transformers mozipremierjére készültek. Mivel ennyire előre nem szokták terjeszteni egy film előtt a trailer lemezeket és a képek minősége is hagy kívánnivalót maga után, ezért én fenntartásokkal kezelem ezt az információt.

Aztán itt van egy Sam Worthington interjú aki azt mondja már látta a legutóbbi verziót belőle. És mi a véleménye róla? 

It’s a fucking beast that’s going to kick everybody in the head!

Megtudhatjuk, hogy Cameron öt éve dolgozik a filmen és annyira fotorealisztikus már most az alien dzsungel 3D-ben mintha az ember Hawaiion sétálna. Teljesen elszakít szerinte a való világtól és a néző elhiszi, hogy Pandorán jár.

A New York Times híre volt, hogy az IMAX mozik 11 hétig fogják játszani a filmet, hogy kielégítsék az előreláthatóan hatalmas igényeket. Ezzel a film megdöntené a Dark Knight 10 hetes csúcsát is és minden idők lehosszabb ideig vetített IMAX filmje lenne. Összehasonlításképp a Star Trek két hétig futott legutóbb.

Nagyjából ezek voltak a hónap érdekes hírei, kíváncsian várom végül melyik film előtt debütál majd a trailer és hozza-e ezt a lassan teljesíthetetlen szintet amit az emberek elvárnak tőle. Ha igen véleményem szerint még az a három hónap vetítési idő is kevés lesz amit az IMAX vezetői rászánnak, pláne nálunk ahol egy darab vetítővászon van az egész országban. Valószínüleg tömegoszlatásra lesz szükség az Aréna Plázában decemberben. :)

12 komment

Címkék: avatar elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr651134143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.05.20. 21:28:15

A MarketSaw-ra felkerül képek valóban hamisak, már az ottani szerző számára is egyértelmű.
Egyébként ne felejtsük el, hogy Magyarországon vagyunk. Ha egyáltalán lesz IMAX vetítés, mert én mindent el tudok képzelni, tömegek akkor sem várhatók. Egy új franchise, ráadásul sci-fi, és itt nem hiszem, hogy nagy kampányra számíthatunk, mert talán a UIP vagy Intercom nem is mernek majd rá költeni. Az IMAX magasabb árait ezen tényezők miatt is kevesen fogják "megkockáztatni".

tumpara 2009.05.20. 22:52:34

Könyörgöm AvatarRal! Mióta van -al, -el rag a magyarban? Mintha kötelező lenne parasztosan beszélni a neten...

Malachi 2009.05.20. 23:00:11

IMAX csak egy van, de 3D-t máshol is játszanak. Ja és az Monsters vs. Aliens-en szinte teltház volt az Arénában, pedig premier után 1 héttel láttuk.

Ez talán meggyőzi az üzemeltetőt, hogy megérné mást is elhozni. Az Avatar körül úgyis lesz akkora hype, hogy az ide is elér.

fraki 2009.05.21. 01:32:24

@tumpara: Örülök, hogy más is idegesít ez.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.05.21. 03:28:21

@Tyrannum: Én még mindig a Monsters Vs Aliens-t tudom felhozni ellenpéldaként ami itthon még mindig fut IMAX-ban. Szerintem simán itt is fogják adni. A reklámkampány persze nem lesz az amcsikéhoz mérhető de ahogy más nagy blockbuster híre is begyűrűzik ide úgy ez is be fog valamennyire. Az meg hogy mások nem 3D-ben nézik legyen az ő bajuk nem? :D

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.05.21. 03:49:41

@efes: Minthogy ezt a filmet kimondottan 3D-re komponálta Cameron, ezért a netről letöltött akár full hd minőségű kópia is garantáltan nem fogja tudni hozni a moziban elérhető szintet. De haveroknak megmutatni vagy az érdeklődést felcsigázni jó lesz.

vandorherceg 2009.05.21. 08:16:00

Az Ice Age 3 várható sikerét azért nem kell annyira lesajnálni, az első rész 114., a második rész már 37. az imdb összesített bevételi listáján, és ez azért nem is olyan rossz...

http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross?region=world-wide

szabiaki (törölt) 2009.05.21. 09:01:26

@tumpara:olvasslál lexikont, meg helyesírási szótárt. Érthető tőlle a szöveg a többi nem számít.
"Könyörgöm" nagyon idegesítő már a sok kis tudálékos akik minden témát szétbasznak a hülyeségükkel.

Nagyon kíváncsi vagyok már erre a filmre, ha lesz itt Imax vetítés én is ott nézem, bár ezek a 3d vetítések még nagyon nem tökéletesek, inkább érdekes mint jó.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.05.21. 11:55:55

@saintjust: valóban de szerintem a 3 mégsem fog akkorát ütni érzésem szerint.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.05.21. 21:22:40

@efes: Ja jó, hajnal három volt, biztos már nem voltam magamnál :D
süti beállítások módosítása