HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

Miért nem megy a Diesel?

2009.02.20. 14:03 Addict

Na ne a motortípusra gondoljatok, hanem a klubra. Adva van egy új hely, ami nemrég lett felújítva, van benne két tánctér, egy hatalmas leülős rész, vadonatúj Martin Audio hangcucc, ruhatár, parkoló stb. Volt egy sikeres nyitóbuli, jó volt még a Squarepusher, a szilveszter (bár feleannyian voltak, mint a tavalyin Studio4-ben) és ennyi. Most persze nem a hétköznaponkénti metálbulikról beszélek, hanem a jól meghírdetett hétvégi elektronikus bulikról.

Én személy szerint nagyon bíztam a helyben, megcsináltam decemberben a Moonbeam-et (150 ember), januárban a Perplex-et (150 ember). Lesújtó, pláne ha azt vesszük, hogy Moonbeam utáni héten volt Eelke Kleijn a Dokkban amin kb 1200-an voltak. A két fellépő közel azonos ismertségű vagy mégsem (186 214 vs 39 047 meghallgatás last.fm-en a Moonbeam javára.) Dokk persze egy nagyon jó és bejáratott hely, de az aránynak mégse ennyire durvának kéne lennie meglátásom szerint.

Aztán ott van a Kuglerék bulija januárban, három külföldivel. Én minimum 600 emert saccoltam volna a bulira, erre eljött 300. Most lehet mondani, hogy január meg 3000-es belépő, de akkoris 450-500 embernek meg kellett volna lennie. A többi buliról nem is beszélek, ilyen 50-100 emberrel megy a hely.

Az egyik baj, hogy a helynek nincs határozott menedzsmentje. Nem láttam még egy bevezető reklámkampányt sem, amit a klub finanszírozott volna. A reklám teljes egészében a promoterekre van bízva akik a bulikat csinálják, pedig kellene olyan is ami csak a helyre koncentrál, mert az emberek nem ismerik még eléggé. Ha már bemutatás, ott van a hely honlapja, ami csúnya, tele van nem odaillő információval (archive részleg anyone?) viszont a helyet nem mutatja be eléggé, a leírás is az archivhoz hasonló nonszensz.

A másik, hogy ezekkel az ötvenfős bulikkal sikerült a hely maradék imidzsét is lerombolni. Aki látott már galériát valamelyik buliról az tudja miről beszélek. Nekem a hajógyárin megmondták, hogyha a studióba viszek egy bulit, akkor garantálnom kell az 1500 főt, mert náluk presztizskérdés, hogy Budapest legmenőbb klubjában ne legyen soha lézengés. Szerintem így kellene nekik is hozzáállni.

Úgy látom, hogy mostmár nagyon nehéz lesz a szervezők bizalmát visszanyerni, mert mindenkiben már berögzült, hogy Dieselben mindig kevesen vannak. Teljesen új hozzáállás kellene a vezetőség részéről, és mégtöbb pénzt kellene a helybe pumpálni ami ebben a gazdasági helyzetben lehet nem megoldható. Pedig kár érte, mert nagyon kellene egy igényes és sok embert befogadni képes klub Budapestre.

Ezért azt mondom Go Diesel!

8 komment

Címkék: elemzés diesel

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr53954855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raja ram 2009.02.21. 07:31:05

- Nem a Diesel nem megy, hanem a te partyjaid nem mennek. A két rendezvényedre még flyert sem csináltattál.
- A Moonbeam-re mégis lejött 150 ember és ez 15 ször több, mint az előtte lévő house partydnak az Inside-ban.
- Ezt a blogot kár, hogy te nyitottad, hiszen neked semmi közöd nincs ehhez a szcénához, ráadásul teljesen alkalmatlan vagy bármire. Nem akarok részletekbe belemenni, ezt majd megteszik más kommentelők, ha ne adj isten valaki veszi a fáradtságot a blog olvasására.

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.21. 10:24:27

@raja ram: Nem a flyeren mulik 1 rendezveny sikere 2009-ben. Ha megjelensz minden weboldalon es forumon, elkuldessz tobbezer hirlevelet akkor lenyegesen tobb emberhez jutsz el, mint parezer flyerrel.
Az Inside-os buli azert lett olyan amilyen, mert 2 nappal elotte a Nonsense bezart ahol eredetileg lett volna a buli es 1 napom volt ra, h uj helyet keressek.
A harmadik dologban meg teljesen igazad van, csak benazom itt mar 4 eve =)

Panther777 2009.02.21. 12:28:06

Ne acsarkodjatok már, hisz mind a ketten tettetek már le az asztalra komoly produkciót. Gondoljunk csak Raja ram (hát ezt a nevet meg hogy találtad ki) evtizedes munkája alatt megvalósult bulikra (fáklya, sonic, etyek, kashmír, k2) vagy Addict olyan (rekordot döntő) partyjára, mint az Astrix. Mert men igen emléxem rá kinek a bulijára jelent meg annyi ember, mint tavaly az Astrixon. Ezért semmiképp sem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy "semmi közöd a szcénához". Van sok szar szervező, tessék őket bántani! Nekem nagyon bejön a Diesel (leszámítva a nevét) igényes szórakozóhely és a pletykákkal ellentétben igenis jó a hang, olcsó a bár, tetszik a kialakítása is (a 3 terem, sok asztal, higiénikus wck). Kár, hogy a Goások rettegnek az igényesség halvány szikrájától is. Hiszen volt a Dieselben más buli is: Psylveszter (jóval kevesebb látogatóval, mint a korábbi években), a Kugler project 3 külföldi fellépős partyját is meg kell említenem a 300 vendég miatt. A drumandbass-os gyerekek már tudják mi a jó a goások még nem kár...

Kugler 2009.02.21. 17:35:12

Az én meglátásom az hogy kutyából nem lesz szalonna efectus van(az goások szemszögéből)...attól még h a hely át lett nevezve megmarad az a szteroitpia hogy az e-klub a fraditsák és e-klubosok küzdő tere,,, nem jártam e-kluba még is hallottam róla h mik mennek ott !!! Pedig tényleg igényes és olyan hely amire szüksége lenne a szcénának !!

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.22. 02:41:06

@Kugler: Ebben teljesen igazad van, a goások bírnak a legtöbb előítélettel az összes szcéna közül. Pedig ezek nagyrészt alaptalanok, ugyanis az e-klubos közönség már rég átszokott Bankba vagy Dokkba.

példaképek 2009.02.22. 12:16:12

Furi ezt RádzsaRemtől hallani, aki éveken keresztül károsította a bulizó fiatalok egészségét a levegőtlen pincekulbjában és hagyta az igénytelenségben fetrengeni éveken keresztül az embereket, ahelyett hogy valamit nyújtott is volna.Szóval kár lenne a felelősségteljes promóter szerepében tetszelegni.Nem is érdemes a részletekbe belemenni, főleg hogy ezen a blogon abszolut érdektelen sítulsban fogalmazodnak meg a bejegyzések és ezt sajna a szerkesztő nemnagyon akarja átérezni.

uszidzsinga 2009.02.27. 09:30:22

Nem tudom a tömegpszichózis szemszögéből mit jelent a Diesel... Én azért nem szeretem, mert egy tipikus disco. Meghozzá olyan, aminek nincs egyéni karaktere. Atmoszféra... Nem szívesen megyek oda. Egy füstös-mocskos pinceklub lehet megkapóbb számomra ha annak a helynek van egyénisége.
süti beállítások módosítása