HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

Nyári megapartik

2009.02.19. 14:44 Addict

Már tavaly is látszódott az a trend, hogy a nyári bulikra nem elég egy fellépőt elhozni mint régen, hanem legalább kettőt kell villantani. Májusban volt ugye az Astrix & Friends bulink, ahova három előadót is elhívtunk, szeptemberben pedig kettőt. A recept bevált, az embereknek tetszik ez a koncepció, nyílvánvaló volt, hogy ezt kell idén is folytatni. Kitaláltuk, hogy még a tavalyira is ráteszünk egy lapáttal és nem három, hanem öt nagynevű külföldit hívunk el. Úgy gondoltuk, hogy ennél többet nem érdemes, mert a tavalyi bevált jegyárakon nem szerttünk volna emelni, és számításaink szerint ennyi előadó fér bele ebbe a koncepcióba. Mivelhogy szezonnyitó buliról van szó és szabadtérről, ezért a neve The TrancePort Open 09 lett, a US Open mintájára.

Időközben persze más is meglátta a koncepcióban lévő lehetőségeket, be is jelentették a Psychedelic Frequency Special Edition-t 14(!) nagynevű külföldi fellépővel egy napra. Ez még európában is egyedinek számít, ennyi fellépő 2-3 napos fesztiválokon szokott lenni. A jegyár a duplája a mienknek, ami a fellépők számát nézve indokolt is, kérdés hogy a mostani gazdasági helyzetben az emberek hajlandóak-e ennyi pénzt áldozni egy bulira. Mindensetre a szervezők bíznak a sikerben, mert júniusra is be van már jelentve egy rendezvényük valószínüleg hasonlóan durva lineuppal.

A fesztiválokon is látszódik ez a trend, elég ha megnézzük a Bakony Fesztivál fellépőit (16 külföldi - 4 nap), vagy a 10. születésnapi Ozora Fesztivál-t, ahol 30 külföldi lesz hat nap alatt. (Tavaly csak öt napos volt a rendezvény.) Ráadásul itt lesz pár olyan név aki köztudottan nagyon drága, tovább emelve a költségeket. A jegyárak is ehhez a trendhez igazodnak itt is, még nem jött ki hivatalos info, de a tavalyi jegyek duplájára lehet számítani árban.

Kíváncsi vagyok mi lesz a vége ennek, vajon jövőre már csak a megapartik fogják uralni a szcénát minimum 10 fellépővel egy napra vagy megfordul a trend és visszaállnak a két-három évvel ezelőtti állapotok. Ti hogy látjátok?

4 komment

Címkék: fesztivál bakony party psy ozora openair tranceport psyfreq

A bejegyzés trackback címe:

https://promotertv.blog.hu/api/trackback/id/tr99952860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Novák Ákos · http://boldogsagprojekt365.hu 2009.02.20. 09:52:17

A nyári megapartik promotálására itt a megfelelő hely: igyal.hu Az ország első partyközösségi oldala!

Skyler Productions 2009.02.24. 23:05:41

Mivel a partyarcok elkölthető pénze nem lesz több, valószínűleg tovább diferenciálódik a közönség. Elég veszélyes lesz ez a partiszervezőknek, komoly bukások várhatóak.

Csak remélni lehet, hogy nem következik be itt is az a fajta sznobság, ami a house szkénában végbement, hogy külföldi név nélkül nem is lehet már bulit csinálni. A neves előadóra jönnek be az emberek, még akkor is, ha az előtte/utána játszó magyar dj simán lejátsza a sztárt a pultból...

Gratulálok a bloghoz, érdekes olvasmány számomra!

Üdv
Skyler

Addict · http://www.noisefreaks.com 2009.02.25. 01:49:08

@Skyler Productions: Koszi a biztatast, remelem lesz meg par erdekes olvasnivalom szamotokra!

Hat a valsag ugytunik mar el is kezdte ereztetni a hatasat, sztem a holnapi poszt arrol fog szolni, hogyan rendezodnek at a dolgok.

A sznobsag meg mar jelen van itt is evek ota, nagy party nincs kulfoldi fellepo nelkul ha megnezed.
süti beállítások módosítása