HTML

Promoter TV

Partyhírek, videók, érdekességek egy partyszervező szemszögéből.

Csatlakozz te is!

Címkék

16bit (1) astrix (3) avatar (9) bakony (2) balatonsound (1) beharangozó (2) bonusz (1) danger (1) delirious (3) diesel (2) dj2go (1) dna (1) dokk (1) elemzés (11) fesztivál (2) film (2) freee (1) goa.hu (1) helyszín (4) koletzki (1) lolitas (1) marketing (3) noise (1) nvc (1) openair (8) ozora (3) pantherpatrik (1) party (8) psy (8) psyfreq (3) sensation (1) szavazás (5) tranceport (11) video (2) wizzy (2) xerox (2) y east (4) Címkefelhő

DJ Mag Top 100 - 2010

2010.10.29. 15:37 Addict

 Megvannak az idei eredmények a DJ Mag Top 100-as szavazásáról. Ami elsőre látszik, hogy 2010 lesz az év, mikor a nagy öregek visszaszorulnak, a psytrance eltűnik a listákról és valóban underground  lesz (bár túlélni nem fog), a house végképp felemelkedik.

 
Kezdjük a Top 10-el. A legnagyobb meglepetések itt vannak, kezdve azzal, hogy Armin Van Buuren megdöntötte Tiesto rekordját és negyedszerre(!) lett egyhuzamban az első.
 

 
David Guetta "csak" a második lett, jövőre (és még pár évig biztos) ki fogja bérelni az első helyet az biztos. A hip-hop és a house vegyítése ütőképes receptnek bizonyul.
 
Deadmau5 a negyedik, a 10-es listában ő jött fel Axwell után legjobban (2 helyezést), csak utóbbival ellentétben ő nem fog megállni itt, és jövőre már a 3. vagy akár a 2. helyezést fogja elfoglalni.
 
Psytrance körben hatalmas visszaesés volt, az Infected Mushroom a zseniális kampányvideó ellenére is visszaesett egy helyet a 13.-ra ami valószínűleg jövőre már a top20-ból való kiesést jelenti számukra. Astrix az albumbemutató ellenére is rontott 4 helyezést és az 59. helyen van. Yahel kiesett, GMS kiesett, Skazi a 83.
 

 
A nagy öregek is eltűnnek lassan kezdve a tavaly a top 10-ből kieső Sahsa / Digweed párossal. Sasha a 27. tizennégyet rontva, Digweed a 29. tizenkettőt csúszva le. Az egész mezőnyben a legnagyobb esést is három nagy progresszív DJ produkálta: A Deep Dishből kivált Dubfire és Oakenfold 28-at estek vissza a 74. és 51-re. Cattaneo pedig 25-öt rontva lett az ötvenhetedik. De lehetne mondani az egyaránt 11-et rontó Zabielát (49.), techno körökből Umeket (50.) vagy a 10-et rontó Sven Väth-ot (58.)
 
Na de mik az emelkedő trendek? Az egész lista legnagyobb nyertese Andy C, aki tavaly már majdnem kicsúszott a listából, idén 39-et javítva a 61. lett visszahozva a DnB-sek becsületét. sovány vígasz ugyanis a stílust ő képvilseli egyedüliként. Moonbeam-ék 34 helyet jöttek előre a 42.-re, mint jóbarátjuk, innen is gratulálok nekik! Super8 & Tab menetel tovább felfele, most 22-t lépve a 60-adikok, lesz ez még top 20 is szerintem. A trance úgy tűnik még velünk lesz (szerencsére) jódarabig. 
 
Shane 54! Tavaly még épphogy itt voltak, most meg 29-et előre lépve a 62.-ek! Nagyon nagy eredmény, minden elismerésem! Hajrá!
 
Electro téren a Franciák most hanyatlóban vannak de a Daft Punk (44.) idén adja ki a Tron albumát ami az év legjobban várt soundtrack albuma. A Justice is jövőre adja ki az új albumát, így nem meglepetés az ő rontásuk sem (99.). A jövő hónapban nálunk fellépő Bloody Beatroots viszont 86.-ként megjelent a listán.

Szólj hozzá!

Címkék: elemzés

Megvan a Hungarian Heroes buli lineupja

2010.10.07. 12:05 Addict

 Igazán impozáns a lista: Slam Jr. | Kühl | Levi | Clark | Grega fog játszani a classic teremben, a másikban pedig Jay Lumen | Deep Junior | Subotage | Wegha. A vetítésről 2 hatalmas ledfal és az Urbanizer csapat fog gondoskodni. tesztamas@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: marketing party

Hungarian Heroes party az Almássy téren

2010.09.13. 03:10 Addict

 A hazai elektronikus scéna élmezőnye fogja képviseltetni magát Október 22-én az Almássy Hallban. A felső szinten a szervezők megidézik a legendás Speed Disco emlékét a classic house rajongóknak. Az ottani legnagyobb nevek most újra együtt fognak zenélni ezen az estén. Akik a 90-es években ott voltak ezen a legendás helyszínen vagy csak hallottak róla, azoknak ott a helye!

A földszinten egy kicsit előrébb haladunk az időben, itt ugyanis az új generáció legjobb techno és minimal előadóit hallhatjuk. Hogy kik lesznek ők még egyelőre maradjon titokban, addig is itt van egy flyer kedvcsinálónak:

 

Kattints a képre nagyobb verzióért

Szólj hozzá!

Címkék: party beharangozó

Az Avatar elérte az 1 milliárd dolláros álomhatárt

2010.01.04. 02:29 Addict

 James Cameron úgy tűnik ismét megcsinálta a lehetetlent, filmje tegnap átlépte az egymilliárdos bevételt (1 018 millió) és ezzel negyedik a Titanic (1 842 millió), a LOTR: Király Visszatér (1 119) és a Karib-tenger kalózai 3. része (1 066) után. Mivel ehhez mindössze a szintén rekordnak számító 17 napra volt csak szüksége, ezért biztos, hogy megszerzi az örökranglista második helyét is. Ezzel Cameron az első rendező, akinek két filmje is ezermillió dollár fölött teljesített, plusz jövő héten már összesen 3 milliárd lesz a két filmjének összbevétele.

Ez még nem minden, ugyanis elképzelhető, hogy a Titanic első helyezése is veszélyben van. Nagyon érdekesen alakult eddig a film amerikai premierje, ugyanis a 100 milliót a huszonnegyedik, a 200-at a tizedik, a 350-et pedig már csak második leggyorsabban érte el az összes film közül. A második és harmadik hétvégei bevételt tekintve pedig első lett. Ilyet kb a Titanic óta nem produkált egy film sem, ugyanis az általános az, hogy a film az első héten bankot robbant majd utána visszaesik. Az Avatar esetében a második hét (75 millió) csak épp egy picivel maradt el az elsőtől (77 millió) de a mostani hét is 68 millió ami csak 10%-os csökkenés az előzőhöz képest. További rekord, hogy mind a 19 napon 10 millió dollár fölött volt a bevétel amerikában.

Mindez több dolognak köszönhető. Az egyik, hogy a marketing nagyon ügyesen volt felépítve. Eleinte teljes titokban folytak a munkálatok, a filmből pár hónappal ezelőtt sem lehetett látni egy képkockát sem. Ezzel és az Avatar-Day kampánnyal sikerült a geekek érdeklődését fölcsigázni. Majd utána 2 hónap alatt szinte letarolták a médiát a film reklámjaival. Hozzáteszem ezzel az egy lépéssel nemigen értek egyet, szerintem jobb lett volna ha a titokkampányt folytatják. Ezt azért is mondom, mert az első trailer fogadtatása nagyon rossz volt köszönhetően a félkész snitteknek és annak, hogy az Avatart nyilvánvalóan 3D-re és mozivászonra tervezték. Fontos, hogy nagyon jó kritikákat kapott megjelenéskor és utána is. Az IMDb-n most 8.7 ponton áll és ezzel minden idők 28. legjobb filmje. Mivel az Avatart a legtöbben igyekeznek 3D-ben megnézni ezért a jegyárak is magasabbak az átlagnál, ez is sokat nyom a latban. Nagyon sokan kétszer, háromszor is megnézik, ugyanúgy mint anno a Titanicot és ez azért is érdekes, mert sokan még csak az elkövetkező napokban-hetekben kerítenek erre sort. (Itt Budapesten az IMAX-ban is hetekre előre beteltek a helyek én is csak január elején tudom másodszor megnézni).

Mivel mind a január 17-ei Golden Globe-on és a februári Oscaron is esélyes a legjobb film díjára, plusz nincs komolyabb filmbemutató januárban, plusz 3D-ben meg csak márciusban kap ellenfelet (Alice In Wonderland), ezért a végső szám megjósolhatatlan, részemről nem elképzelhetetlen az 1.9 milliárd dollár sem, amivel Cameron újra elmondhatná, hogy ő a világ ura ahogy a 98-as Oscar gálán is tette.

2 komment

Címkék: avatar elemzés

Elképesztő előzetes reakciók az Avatar premierről

2009.12.11. 04:26 Addict

 

Itt hajnali három van ahogy kezdenek csordogálni az első reakciók a londoni bemutatóról. Hihetetlenül hangzik, de nem olvastam még egyetlen negatív kritikát sem az elmúlt egy-másfél órában. A nagy szaklapok közül a Guardian volt az első aki írt róla. Aláírattak velük (is) egy titoktartásit, szóval nem mehettek bele a részletekbe:

... az Avatar igazán sokkal-sokkal jobb volt a vártnál, csodálatosan néz ki és a sztori magával ragadó - ha kicsit nyálas is sokszor - (... ) Talán a legmeglepőbb a filmben a politika. Az egyik részben a tábornok akinek figurája George W. Bush-t idézi, azt mondja: "A túlélésünk a megelőző akción múlik. A terror ellen terrorral harcolunk." Több sokk és félelem van ebben a filben mint a legtöbben manapság.

A Hollywood Reporter azt írja:

Titanic szintű szórakozás: a mozi mágia visszatért! (...) Az egyetlen kérdés: hogy fogja ezt Cameron felülmúlni?

Times Online négy csillagot ad rá az ötből:

Mozi események nem lehetnek ennél nagyobbak. James Cameron régóta várt fimje minden tekintetben hatalmas: az ambiciózus és határtalan víziótól kezdve az úttörő technikai effekteken át az óriási költségvetésig. (...) Az Avatar egy ellenálhatatlan, magával ragadó látványosság. A csúcsszuper 3D technika azonnal beránt, de mégis a Cameron által ragyogóan elképzelt trópusi másvilág vibráló furcsasága az ami folyamatosan elkápráztatja a nézőt.

Az Empire 5/5-re adja:

Tehát először dobjuk fel a Nagy Kérdést: egy mostanság igen gyakran elhangzott szóhasználattal élve, a film tényleg egy "game-changer"? (...) Talán nem az, de egy rendező sem kreált még egy ennyire komplex, ambiciózus és hatalmas világot, és az Avatar után más rendezőknek igencsak kűzdeniük kell, hogy egy szinten legyenek Cameronnal. Az Avatar egy hatalmas ünnep a szemnek és a fülnek észbontó jelenetekkel az epikustól - úszó hegyek a levegőben amikből vízesések törnek ki a semmibe - a legapróbb részletekig, mikor a mozgássérült katona először süllyeszti bele újonnan szerzett kék mozgó lábujjait a homokba. Egyszerűen elképesztő, hogy minden apró részletre odafigyeltek.

Végül néhány ismert filmes blogger twitteres reakciói:

@comingsoonnet: Oké, mondjak valamit az Avatarról? ....WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW! Hihetetlen...elképesztő.

@rejects: Nem beszélhetek az Avatarról....de szenzációs élmény volt. Mint soha semmi ezelőtt.

@firstshowing: James Cameron egy rohadt nagy géniusz! Nem mondhatok többet, de wow, imádtam. Az Avatar fantasztikus volt, totál magával ragadott.

@rejects: nem lehet azt mondani rá, hogy ez egy "game-changer" vagy hogy ez majd "újradefiniálja" a film fogalmát. De azt mondhatom, hogy olyan dolgot láttam amit még soha ezelőtt. Egy olyan dolgot, ami megmutatja mekkora potenciál van még a következő évszázad filmkészítői kezében. 

108 komment

Címkék: avatar

Hazánkban is lesz Avatar IMAX 3D-ben

2009.11.10. 20:10 Addict

 Most, hogy vészesen közelít a bemutató napja, sokakban felmerült a kérdés lesz-e nálunk IMAX 3D-ben a film és mikortól lehet jegyet venni rá. Megkérdeztem az IMAX Magyarországot erről. A következő választ kaptam:

90%, hogy lesz az Avatar IMAX 3D verzióban Magyarországon is. Ami a 100%-ot és a jegyelővételt illeti: az Avatar az Intercom forgalmazásában kerül vetítésre hazánkban és ő az, aki e kérdés eldöntésében kompetens. Mi, mint a magyar IMAX üzemeltetője még nem kaptunk erről hivatalos információt, így arra kérem kövesse figyelemmel a műsorújságokat (Est, Exit) és a www.cinemacity.hu, valamint a www.imaxbudapest.hub weboldalainkat. Amint megkapjuk a zöld utat az Intercomtól, azonnal elkezdjük a jegyek előértékesítését.

Az Intercomtól még nem reagált a megkeresésemret, de a 90% elég jó esély. Tehát lehet örülni és várni a bemutatót ami december tizennyolcadika. Sajnos IMAX 3D teremből egy darab van az országban ezért érdemes jóelőre lefoglalni a jegyet annak aki a bemutató heteiben látni akarja a filmet abban a formában ahogy Cameron megálmodta. Végezetül itt van egy rövid netes werkfilm elképesztő új jelenetekkel a tovább után.

Szólj hozzá!

Címkék: avatar

Az első magyar psytrance videóklipp

2009.08.26. 15:23 Addict

 

2 hónap munka után elkészítettem életem első "igazi" videóklippjét. Igaz, hogy már 4 éve klippeket gyártok rendszeresen, de azok "csak" zenére összevágott videók voltak, nem egy történet köré elmesélt, rendesen effektezett filmek. A rengeteg felhasznált effekt miatt nyúlt ilyen hosszúra a munka, volt olyan hogy 4 másodpercen 2 teljes napot dolgoztam. Aztán mehetett az egész a kukába mert nem tetszett és kezdhettem elölről. :)

A gyártáshoz felhasznált szoftverek gyakoriság szerint: After Effects, Maya, Premiere Pro, Photoshop, Windows Encoder. Utóbbi a képernyőgrabbeléshez kellett, amivel nagyon sokat szoptam, mert egyik képlopó sem tud olyan formátumot adni amit megeszik az After Effects vagy a Premiere. Tényleg minden beállítást, formátumot és kodeket kipróbáltam de mindíg volt valami hiba. A logó és vízanimációk Mayában készültek, a többi szinte végig After Effects. Nagyon megkedveltem használat közben ezt a programot, szinte minden trükköt meg lehet vele csinálni, nem is gondoltam volna hogy ennyire sokoldalú program. Az elkészült darabokat Premiereben raktam össze.

Közben rájöttem mint a hatásvadász cím is mutatja, hogy ez magyarországon az első videóklipp, ami psytrance előadónak készült. Ugye még egy hazánkfia sem tudott a full-on stílusból nezetközileg is ismertté válni, talán ez lehet az egyik ok. A másik, hogy a stílus jellegzetessége a minimum 6 de inkább 7-8 perces számok, amikre nagyon nehéz értelmes és végig minőségi videóanyagot gyártani. Az MTV-n is rádió verziót kérnek és abból születnek a 3-5 perces klippek. A harmadik pedig a pénzhiány, nagy studió támogatása nélkül eléggé szűk anyagi keretek között mozoghat egy ilyen produkció, a minőség de főleg a látvány meg ebben a műfajban általában pénz kérdés. Pedig szerintem egy jó klipp még a mai zenetévék nélküli internetes világban is kulcs lehet a sikerhez, lásd például az ismeretlenségből egy brutálisan jó videóval berobbanó OK Go esetét, akik most 45 millió YouTube megnézéssel és nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek.

Pár szót még mondanék az előadókról akik nem ismerik. A Y-East két zenész alkotja, DJ Hruscsov és Psylody, mindketten már nagyon rég óta foglalkoznak zenével. Hruscsov a zeneakadémián tanult klarinétot és zongorát, majd 95 és 98 között a Ratrain nevű rockbanda énekese volt. 2000-től foglalkozik elektronikus zenével, először mint DJ aztán mint partyszervező is. Psylody álatlános iskolás kora óta játszik zongorán és hegedűn, 90-től 98-ig a Warning! nevű bandában szintetizátorozik és énekel, 2005-től másfél évig pedig a The Rock Band igen fantáziadús nevű csapatban volt szintén billentyűs. 2007 óta zenélnek együtt Y-East néven és úgy tűnik most érkeztek el a fordulópontra, mert nagyon sokan érdeklődnek irántuk külföldről is, pl nemrég egy görög kiadó adta ki egy számukat, jövőre több külföldi fellépésük is várható. Reméljük ez a klipp segíti majd őket céljaik elérésében.

Na nem is szaporítom tovább a szót, hanem ahogy a Plastikon is mondta Angelday:

People of the World, I give you: Y-East - Red Queen (Official Video)

Szólj hozzá!

Címkék: video y east

Augusztus 21.: Avatar Day!

2009.07.24. 01:31 Addict

Lezajlott San Diegoban a Comic Con egyik legjobban várt eseménye (a másik a szintén itt elsőként demózott New Moon volt): James Cameron először mutatta be a szélesebb közönségnek 4 éve készülő filmjét. 25 percet láthatott az a 6000 ember aki jegyet váltott a kiállításra és végigállta a több mint két és fél órás sort.  

 Így nézett ki a Hall H bejárata egy órával kezdés előtt

A reakciók nem változtak, eddig csak pozitív visszajelzéseket olvastam mindenhol. De a lényeg nem is ez, hanem hogy Cameron bejelentette: Augusztus 21-én az egész világon látható lesz egy ingyenes tíz perces bemutató az Avatarból az IMAX és 3D képes termekben! 

Szólj hozzá!

Címkék: avatar

Hírek a Cinema Expóról

2009.06.24. 02:50 Addict

Amszterdamban tegnap lezajlott a Cinema Expo, ahol a 20th Century Fox prezentálta idei két legnagyobb 3D-s dobását, az Ice Age 3-at és az Avatart. Előbbit teljes egészében, utóbbiból 20 percet jétszottak le teljes titoktartás közepette. A zártkörű vetítésre semmilyen elektronikai eszközt (mobilt, fényképezőt) nem engedtek bevinni. A Jégkorszak után James Cameron, Sigourney Weaver és Sam Worthington mutatták be az Avatart a meghívottaknak. Cameron elmondta, hogy minden egyes képkockát 30-50 percig tart renderelni, majd ezt még meg kell szorozni kettővel a 3D miatt. Ha a film valóban 150 perc hosszú lesz, akkor ez 24 képkockánál 150 perces játékidő esetén 24 év renderelési időt jelentene. Még szerencse, hogy többszáz szerver dolgozik ilyenkor egyszerre.

9 komment

Címkék: avatar

Avatar képek

2009.05.28. 19:40 Addict

 Újra itt vagyok egy kis Avatar hírrel. Most mondom, hogy aki nem akarja elspoilerezni a filmet az ne kattintson a tovább linkre! Úgy tűnik felgyorsultak az események Cameron új filmje körül, mert a hét során kétszer is megjelentek új képek a filmből. Mindkettőt Jim Dorey a Marketsaw blog vezetője adta közzé. A képek igaziak, mert a Fox is rájukbólintott, sőt az utolsó kettő netes megjelenését hivatalosan is jóváhagyta. Ez azt is jeletheti, hogy már nagyon közel van a hivatalos kampány kezdete ha ennyire engedékenyek az ilyen képekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: avatar elemzés

Avatar update

2009.05.20. 19:58 Addict

Azoknak akik nem követték az utóbbi időben figyelemmel a történéseket, összefoglalom az utóbbi hónapok Avatar-ral kapcsolatos eseményeit.

Első és legfontosabb, hogy még mindig nem szivárgott ki egyetlen homályos képkocka / poszter / trailer sem a filmből. Ehhez már kezdek hozzászokni, bár a találgatás javában folyik az előzetes lehetséges megjelenési dátumáról. A MarketSaw tudni véli, hogy júniusban már láthatjuk a Cinema Expón hollandiában egy új-zélandi forrásra hivatkozva.

Kérdés, hogy melyik film előtt fogják mutatni a 2D és a 3D trailereket?

12 komment

Címkék: avatar elemzés

DJ 2 GO to hell Agency

2009.05.17. 01:01 Addict

Lehet hamarabb kellett volna leírnom ezt a sztorit de nem akartam buli előtt még ezzel is borzolni a kedélyeket. Szóval az történt, hogy március 31-én kapok egy e-mailt a Tribal Vision Recordstól, hogy látják a TrancePort Open-t goabase.de-n ahol ki van írva Brisker & Magitman neve is a fellépők között. Ami nagyon nincs rendben mert ők semmilyen megkeresést nem kaptak ezügyben és vagy levesszük a nevüket az oldalról vagy beperelnek.

2 komment

Címkék: elemzés dj2go

Buli után

2009.05.15. 13:40 Addict

Régen volt már frissítve a blog, ezt tudjátok be annak, hogy az utóbbi hetekben minden időmet lefoglalta a bulira való készülődés. Leírnám akkor a tapasztalataimat.

A szervezés ezúttal teljesen másképp folyt mint régen, több dolog is közbejött. Ilyen volt például mikor a buli előtt egy hónappal kiderült, hogy a két fullon előadó mégsem tud jönni, ezért őket sürgősen le kellett cserélni. Ebben sokat segített ez a blog (ajánlom minden szervezőnek), mert itt szavazásra tudtuk bocsájtani a dolgot. A szavazás elképesztően magas részvételi aránnyal végül DNA-t hozta ki nyertesnek. Itt már azt gondoltuk, hogy nagyon sokan lesznek a bulin, ha ennyi embert érint a kérdés.

Szólj hozzá!

Címkék: video party elemzés psy openair tranceport

Sensation videópályázat

2009.04.14. 00:26 Addict

Nem tudom ez mennyire kapcsolódik a blog témájához, de muszáj megosztanom ezt most itt. :) Csináltak egy videópályázatot Myvipen ahol Sensation jegyeket lehet nyerni annak aki feltölt egy klippet amiben megadott zenére fehér ruhában táncol a feltöltő. Egy barátnőm szólt, hogy nevezni kellene nekünk is a pályázatra. Így is lett, csináltunk hatan egy videót az állatkertben. Nézzétek meg milyen lett és ha tetszik szavazzatok ránk! Videó a reklám után.

 

Szólj hozzá!

TrancePort Showreel 2005 - 2009

2009.04.10. 16:21 Addict

A Youtube-os verzió nálam folyamatosan akadozik, ezért feltettem a Vimeo-ra is. A jobb minőség mellett a másik előnye a dolgonak, hogy onnan le is lehet tölteni a forrásfájlt annak aki a számítógépén is archiválni akarja. Itt van akkor a jobb verzió:

Szólj hozzá!

Címkék: party psy xerox openair tranceport wizzy astrix y east delirious

4 év partiszervezés

2009.04.09. 23:37 Addict

Már hetek óta gondolkozom rajta, hogy csinálok egy nagy visszatekintő videót az eddigi bulijainkról, most végre volt időm, hogy összevágjam. Igaz, hogy ilyet öt vagy tíz évente szoktak, de nem tudtam tovább várni :) Így is több, mint 15 órányi videóból kellett ezt az öt percet kiválogatni. Amúgy a videóban több unreleased cucc is van, például az X-Dream videót még sosem tettem közzé. Az elmúlt négy évben 30 bulit szerveztünk, amire több, mint 28 külföldi fellépőt hívtunk el. A goa stíluson belül (én így nevezek mindent ami psytrance) a legnagyobb nevek közül Infected Mushroomon kívül szinte mindenki a vendégünk volt már Astrixtól kezdve GMS-en át FREq-ig.

Mindig is a hobbim volt a videókészítés már kiskoromtól fogva, így adott volt, hogy a bulikon is folyamatosan kameráztam. A videókat aztán ha jól sikerültek a parti utáni hetekben otthon összevágtam, feliratoztam és feltettem a TrancePortra. A videókhoz saját kezűleg csináltam bevezető animált logót a nagy filmstúdiók mintájára, ez mára a videók védjegyévé vált. Ennek a videónak is az van az elején. Ezek a partivideók szerintem nagyban hozzájárultak a rendezvényeink sikeréhez, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a klippekről. Egy szervezőről sem tudok az országban aki csinálna hasonlót.

Na elég is az öntömjénezésből, lássuk mit szóltok a mostani vidihez, amit megnézhettek a reklám után:

8 komment

Címkék: party openair tranceport astrix y east delirious

Xerox vagy DNA?

2009.04.06. 12:22 Addict

Mivel a Vibe Tribe és az Ananda Shake lemondta a fellépést, ezért új jelöltekre van szükség. Electro Sun Már biztos befutó, itt most szeretnénk ha szavaznátok a másikról. A szavazásnak pénteken vége mert szorít az idő.

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás dna xerox tranceport

Hogy hozza vissza az Avatar a 300 milliós költségvetést?

2009.03.20. 13:29 Addict

Tegnap a Time magazinban megjelent egy három oldalas cikk 3-D: A mozik jövője címmel, amiben többek közt James Cameron Avatar című filmjéről is szó esik. A cikkből kiderül, hogy a szerzőnek olyan szerencséje volt, hogy megtekinthette a készülő film egy részletét. Ezt rajta kívül nemsokmindenki mondhatja el magáról, ugyanis a filmről még egyetlen állókép vagy plakát sem látta meg a napvilágot. Így nyilatkozott róla:

4 komment

Címkék: marketing film avatar elemzés

Újra megy a szavazás!

2009.03.18. 10:23 Addict

A Poll-r szerverparkját a napokban bővíteni kellett, mert már nem bírta a napi(!) 180 000 új szavazást, amit indítottak rajta. A felújításnak ma lett vége, így ti is folytathatjátok a szavazást az előadókról és a helyszínről ott ahol abbahagytátok.

A szavazás jelenlegi állása:

122 szavazónál három szavazatnyi előnnyel vezet, hogy maradjon a 4000 Ft-os helyszíni belépő és ne legyen Brisker & Magitman. Második, hogy maradjon az összes fellépő és legyen 5000 forint a jegy.

A helyszínt illetően pedig 62 szavazóból 36 szavazatnyi előnnyel vezet az új helyszín. Mindkét szavazásnak ezen a héten vége van, szóval akik még nem szavaztak azok most még megtehetik.

2 komment

Címkék: szavazás helyszín tranceport

Nyári rendezvénykörkép

2009.03.13. 13:34 Addict

 

Már szép számmal futnak be a nagyobb rendezvényekről az infók, ezért gondoltam ideje csinálni egy összesítést milyen bulik lesznek hazánkban amire érdemes odafigyleni. Előrebocsájtom, hogy ez egy szubjektív lista, nem szeretnék "minket miért hagytál ki" kommenteket látni. Időrendben előre haladva a következők lesznek:

16 komment

Címkék: bakony ozora sensation bonusz balatonsound tranceport psyfreq

Astrix & Friends 2008

2009.03.12. 15:49 Addict

Az előző bejegyzéshez kapcsolódva megmutatok nektek még egy videót ahogy ígértem a dabasi helyszínről. Ez a klipp tavaly készült a májusi szezonnyitónkon. 34 perces, látható benne a készülődés, fényképek a buliról, Astrix, Delirious, Y-East és Danger zenélés közben. A vége még így is lemaradt mert a Vimeora is csak 500 Mb a felső határ amit fel lehet tölteni. Egyébként akit érdekel letöltheti az eredeti 500 megás wmv kópiát is. Íme: 

 

A Kardos tanyát egy sokak által még valószínüleg nem ismert de annál látványosabb módon mutatjuk be a tovább után.

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás psy helyszín danger openair tranceport astrix y east delirious

Videó, szavazás meg minden...

2009.03.11. 21:46 Addict

Eljött végre a nagy nap, ma délben sikerült kijutnunk az új helyszínre. Sajnos nem volt valami szép idő, mikor mentünk még esett is. Később felszakadozott a felhőzet ezért a végére sikerült pár napsütéses felvételt is készíteni. A hely magánterület és félúton van Bugyi és Alsónémedi között, tehát fele olyan messze Budapesttől mint Dabas.

Tehát ahogy ígértem itt van az összevágott videó. Nézzétek meg, aztán döntsetek ti, hogy hol legyen a május 9-ei bulink. Ahogy azt az előző postban is írtam, ne csak szavazzatok hanem lehetőleg fejtsétek is ki itt a kommentekben, hogy miért erre vagy a másik helyszínre adtátok le a voksotokat. A szavazást március 22-én már le is fogjuk zárni, mert a szórólapot is szeretnénk mostmár véglegesíteni.

 

Szavazás a tovább után.

17 komment

Címkék: szavazás psy helyszín openair tranceport

Szerdán videó, szavazás meg minden...

2009.03.08. 14:36 Addict

Mint azt már sokan tudják, új helyszínt keresünk a májusi bulinknak. Persze ha nem találunk jobbat, akkor marad Dabas, de mindig szeretünk újítani és idén is erre törekszünk. Szóval úgy volt, hogy ma meg tudom nézni én is az egyik helyszínt, de a tulaj sajnos nem ért rá ezért csak ma délután de inkább holnap délelőtt tudunk erre sort keríteni. Tomi már látta, teljesen el van ájulva tőle, szerinte még Alsónémedinél is jobb. Hiszek neki, van jópár év tapasztalata ebben. :)

Kint csinálok egy videót, összevágom és kiteszem ide. A vágás az körülbelül egy-két nap, tehát szerda magasságában nézhetitek meg. Sajnos még tél van, ezért nem fog látszani a hely a teljes pompájában, ezért majd tavasszal csinálok róla még egyet mikor minden zöld, úgy csak más lesz a feeling.

De hogy ne csak mi döntsünk a témában, ezért lesz majd szavazás is, hogy ti melyiket szeretnétek. Minthogy azért ez egy sokkal fajsúlyosabb kérdés annál, hogy melyik fellépő ne legyen az ötből, ezért várom a kommenteket is, ki miért tartja egyiket jobbnak vagy rosszabnak a másiknál. Plusz a mi véleményünk is számítani fog és a három dolog adja majd ki együttesen a végeredményt. Remélem pár nap alatt tudunk dönteni az ügyben mert az idő is sürget kicsit mostmár.

1 komment

Címkék: beharangozó psy helyszín openair tranceport

A válság hatása

2009.02.25. 02:48 Addict

Az első bejegyzés itt a blogon arról szólt, hogy milyen komoly költségvetésű szabadtéri bulik lesznek a nyáron a gazdasági válság ellenére is és alighogy "megszáradt a tinta" a cikkemen, egyből bejelentették, hogy a nyár legnagyobb goa bulija nem lesz megtartva. Igen, a Psychedelic Frequency Special Edition. Idézet a hivatalos szövegből (a weboldalon valamiért ez nincs kint csak a fórumon):

Sajnos egy igen nehéz döntést kellet meghoznunk a szervezőségel. A rohamosan emelkedő euró mely a tőzsdei elemzők szerint a nyárig elérheti a 400ft-ot nem teszi lehetővé hogy ez a party megrendezésre kerüljön. (...) 400ftos eurónál senki se fogja megvenni a helyszíni jegyet 28euroért (az emberek max 10százaléka vesz elővételbe)....Ilyen gazdasági helyzet mellet nem valósítható meg ezt bekellet látnunk még amíg idejébe van! Szeretnék elnézést kérni mindenkitől de szeptembere mikkor ezek az előadok bookingolásra kerültek nem lehetett erre számítani !

 A partyarcok persze kárpótolva lesznek, mert a júniusi buli meg lesz tartva. Ha hivatalos lesz annak is a lineupja, majd arról is beszámolunk...

21 komment

Címkék: szavazás party elemzés psy openair tranceport psyfreq

Az Avatar film látszólag megoldhatatlan médiakampánya

2009.02.23. 02:01 Addict

Na ez most nem partyhoz kapcsolódó bejegyzés lesz, de valamennyiben azért kapcsolódik a blog témájához mert ez is egy médiatermék amit hírdetni kell, ugyanúgy mint egy bulit csak ez sokkal összetettebb.

Szóval adva van egy film, amiről hazánkban még valószínüleg senki sem hallott, James Cameron új filmje az Avatar. Megjelenés az egész világon 2009 december 18. Amit tudni kell róla, hogy ez lesz Cameron új filmje a Titanic óta, a rendező 12 éve készül erre a filmre. Azért csak most készíti el, mert eddig nem állt rendelkezésre az a technika amivel meg lehetett volna ezt valósítani. Tudni lehet, h a rendező sci-fi témájú filmjei voltak talán a legjobbak (Terminator, Aliens) és most végre visszatér ehhez a műfajhoz. Ez lesz az első egész estés nagyköltségvetésű mozifilm, amit kizárólag 3d-re terveztek, tehát nem úgy mint a pár hónap múlva debütáló Monsters Vs Aliens, ami 2d-ben és 3d-ben is kijön majd. A filmhez rengeteg úttörő technikai újítást vezettek be, ilyen a mostmár teljesen fotorealisztikus CGI emberábrázolás, ami alatt azt kell érteni, hogy egyáltalán nem lehet majd megkülönböztetni az ember által játszott karaktert a számítógépestől. Ilyen újítás, hogy a kékernyős felvételeket már úgy veszik itt majd fel, hogy a rendező látja a kamerában a kész filmet, nemcsak a zöld hátteret. Így sokkal jobban eggyé tudnak majd válni a színészek a digitális háttérrel. A trükkökért a Weta felel, akik a Gyűrük urát csinálták. A filmnek 200 millió dollárt meghaladó sosem látott költségvetése van. A sztori teljesen egyedi, nem feldolgozás vagy remake és nagyon érdekes. A távoli jövőben játszódik, ahol az emberek ki akarnak szipolyozni egy új bolygót ahol fejletlenebb civilizácó él a mienktől, de nagyon sűrű, változatos növény és állatvilággal rendelkezik a planéta. A bolygó levegője mérgező az ember számára, ezért a kommunikáció a lentiekkel Avatarokon keresztül történik. Ezek olyan génmódosított emberek, akik már tudnak lélegezni a lenti bolygón, de az elméjüket fentről irányítják az űrhajóból. Egyébként a bolygó neve Pandora, nem véletlenül...

6 komment

Címkék: marketing film avatar elemzés